Kahraman Şehitlerimizi Andık

Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda 12.01.2024 tarihinde şehit olan kahraman askerlerimiz anmak için bu sabah bayrak töreninde tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yaptık.

15.01.2024 95

Ardından İstiklal Marşı'mızı coşku ile söyledik. Törene İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aydın ALBAK ve Şube Müdürümüz Sayın Kadir ÇÖZELİ de katıldı. Törenden önce okulumuz 7C sınıfı öğrencisi Hauriye Beray CİNKARA "Bayrak" şiirini coşkulu bir şekilde okudu. Törende Okul Müdürümüz Bekir CİNKARA bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Sayın milli eğitim müdürüm. Değerli arkadaşlarım. Sevgili öğrenciler malumuz olduğu üzere 12 ocakta millet olarak yüreğimize bir kor düştü. 9 askerimiz şehit oldu. Şehitlik, Allah rızası için dinini, vatanını, milletini, bayrağını korumak uğruna ölmektir. Yüce bir mertebe olarak dinimizde kabul görmektedir. Peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebe Şehitlere aittir. Ben Türk’üm…Türk esir olmaz. Türk Devletsiz olmaz. Türk Bayraksız olmaz. Türk Ezansız olmaz. Türk Hürriyetsiz olmaz.. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber. Bugünün çocukları yarın hür bir ülkede yaşayabilsin diye bugün can veren fidanlar, makamınız şehitlik, yeriniz kalbimizin başköşesidir. Pençe kilit Harekâtı bölgesinde12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada kahraman askerlerimizin şehit düşmesi milletimizin tüm fertlerini olduğu gibi Milli eğitim bakanlı camiası olarak bizleri de derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Acımız büyük ancak ah puh etmeyeceğiz her zamankinden daha dik daha güçlü olacağız birbirimize kenetleneceğiz. bu teröründe ülkemiz üzerinde hesap yapan mihraklarında hesaplarını boşa çıkaracağız. Ey şehidim sen rahat uyu, bu vatan çelik pençeli kartal gibi düşmanın ciğerini söken mangal yürekli yiğitlerine emanet Rabbim hepinizin mekanlarını cennet eylesin. Ruhlarınız şad olsun."  dedi.

Sayın Aydın ALBAK'ta konuşmasında bu ülke üzerinde emelleri olan düşmanların her zaman var olduğunu, nasıl Çanakkale, Kurtuluş savaşında düşmana geçit vermediysek, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman hiç bir düşman, hiç bir terör örgütü bize zarar veremez. Birliğimiz ve beraberliğimizin daim olmasını diledi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diledi. Yakınlarına da başsağlığı dileklerini iletti.

15-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-202415-01-2024